Lauri Nevanperä
Näsinneula KUVA: Lauri Nevanperä

Tampereen supervuosi 2022

Vuosi 2022 oli Tampereelle yhtä uutistykitystä

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeessä kerron kun julkaisen uutta sisältöä, ja silloin tällöin kirjoitan yksinoikeudella tilaajille.

Esimerkki uutiskirjeestä
Kuva esimerkkisähköpostista
Lauri Nevanperä
Lauri Nevanperä | Tampere

Jossain vaiheessa vuotta 2022 aloin huomaamaan, että Tampereesta tehdään poikkeuksellisen paljon positiivisia uutisartikkeleita. Uutisia julkaistiin muun muassa muuttovoitosta, Suomen parhaasta vetovoimasta, yritysjohtajien kiinnostuksesta, joukkoliikenteen matkustajaennätyksistä sekä Brad Pittin ja Nick Caven näyttelyistä. Kokosin näistä muutaman alle. Fiilistely sallittu!

Lähes 5000 uutta asukasta

Uutinen

Tampere kasvoi vuonna 2022 yhteensä 4837 asukkaalla joka on aivan käsittämätön lukema ja ymmärtääkseni kaikkien aikojen ennätys. Tampere on viime vuosina kasvanut keskimäärin 3000 asukkaalla vuodessa, ja tämäkin on ollut todella suuri luku. Väestönmuutoksesta enemmän kiinnostuneet voivat tutustua Tampereen kaupunkiseudun raporttiin väestönmuutoksesta

Suomen vetovoimaisin kaupunki

Uutinen

Suitsutusta tuli myös elinkeinoelämältä. Tampere oli suurista kaupungeista yritysjohtajien silmissä ykkönen ja elinvoimaisuuden edistämisessä tutkimuksen paras.

Ratikka takoo ennätyksiä

Uutinen

Vuosi 2022 oli ratikan tulikaste ja näytön paikka. Lupaukset lunastettiin ja vielä vähän ylikin. Asiakastyytyväisyys 4.65 / 5 sekä odotuksia suuremmat matkustajamäärät ovat vahva todiste investoinnin onnistumisesta ja ilon aihe niin kaupunkilaisille kuin rohkeille päättäjillekin.

Vertailu Turkuun

Uutinen

HS seuraa Tampereen ja Turun matkaa ratikkakaupungiksi vuodesta 1990. Artikkeli on upeasti toteutettu, mutta siitä huolimatta tuskastuttavaa luettavaa Turussa.

Areena maksaa itsensä kuudessa vuodessa

Uutinen

Ratikan lisäksi myös Areena on noussut oletettua suuremmaksi menestykseksi. Kaupunki saa omansa takaisin jopa kuudessa vuodessa.

Jääkiekon MM-kisat 2023

Uutinen

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella kahtena vuotena peräkkäin. Hyviä uutisia paikallisyrittäjille!

HS Visio hehkuttaa

Artikkeli

HS Vision toimittaja matkasi Tampereelle selvittämään miksi se on niin suosittu. Lopulta vahvuuksia löytyi kuusi. Tämä artikkeli on maksumuurin takana

Konsulttitoimisto perkaa

Analyysi

Aluekehityksen konsulttitoimisto MDI perkaa mikä on Tampereen vetovoiman salaisuus, ja antaa vinkkejä tulevaisuuteen. Nörtit huom!

Brad Pitt ja Nick Cave

Uutinen

Kuuluisa näyttelijä ja kuuluisa muusikko esittelevät taidettaan Sara Hildénin taidemuseossa

Tampereen seutu

Linkki Tampereen seudun sivuille

Tampereen seudun yhteistyö nousee usein esille näissä uutisissa. On hienoa että Tampereen seutukunnat puhaltavat yhteen hiileen.

Kiitos

Mikäli haluat kuulla vähän tuoreemmista uutisista voit seurata minua Twitterissä.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeessä kerron kun julkaisen uutta sisältöä, ja silloin tällöin kirjoitan yksinoikeudella tilaajille.

Esimerkki uutiskirjeestä
Kuva esimerkkisähköpostista
Älä missaa uusia kirjoituksia. Tilaa uutiskirje.
whatsapp-logo Liity Whatsapp-yhteisöön

Seuraa somessa

Profiili TwitterissäProfiili InstagramissaProfiili YouTubessaProfiili Threadsissa

Lue lisää

Seuraa Twitterissä

Suomen vaikutusvaltaisin asemakaava-arkkitehti, 60-luku ”Turun ja Tampereen liikekeskuksissa on vielä toistaiseksi huomattava määrä asuntoja, kouluja ja muita niissä myöhemmin tarpeettomia huoneistoja jotka pidemmälle kehittyneissä amerikkalaisissa oloissa ovat niistä hävinneet”

Image
455
Reply

Tampereen väestö kartalla. Huomatkaa vyöhykkeet: - Erittäin tiivis keskusta - Erittäin harvaan asuttu keskustan ympäristö (punaisella) - Tiiviisti asutettu kehä n. 10 km keskustasta (sinisellä) Näin kaavoittamalla saatiin Suomalaiset pyörän selästä ratin taakse 70-luvulla

Image
235
Reply
Avaa Twitter

Katso Youtubessa